Menu

Nieuws:

Brunch Rust in je huis, rust in je hoofd!

Leon Hooijer
2 april 2018 , 597x gelezen

Op 25 maart was er weer een gezellige brunchmeeting. Ditmaal georganiseerd door Liesbeth, Martin, Rebecca en mijzelf. Het onderwerp was: Rust in je huis, rust in je hoofd!

Voorafgaand aan de brunch even bijkletsen

Rebecca mocht het onderwerp inleiden met een kort filmpje. Hierna kreeg iedereen de tijd om in stilte na te denken over waar en wanneer je rust vindt, en wat er dan anders is dan anders. Vervolgens gingen we in drietallen praten over hoe anderen bijdragen aan jouw rust en hoe jij bijdraagt aan de rust van anderen.

Nadat iedereen goed de tijd had gehad om door te praten over deze vragen was het tijd voor het delen van een paar ervaringen. Dieteke Visser deelde een mooi verhaal over hoe ze haar huis heeft opgeruimd en wat dat voor rust heeft gebracht. Hierna vertelde Liesbeth over het boek What Falls from the Sky. Het gaat over een vrouw die een jaar lang zonder internet geleefd heeft en wat zij heeft ervaren. Tot slot deelde Rebecca hoe zij eens in de zoveel tijd een paar dagen naar het klooster gaat om daar tot rust te komen.

Dieteke Visser vertelt over opruimen.

Na de ervaringen mocht Martin onze kennis verrijken met enkele feiten. Het goede nieuws is dat we allemaal tijd zat hebben om te ontspannen (de cijfers liegen niet). We benutten deze tijd ook prima. Helaas vraagt de moderne maatschappij veel aandacht van ons, en hier komt dan ook vooral het gevoel van onrust vandaan. De oplossing volgens Martin: Aandachtsmanagement.

Martin duikt met ons de cijfers in.

Nadat Liesbeth nog wat had gedeeld over het project Helende Tuinen van de WUR, sloot Rebecca af. Iedereen kon nog nagenieten van een lekker broodje en volledig uitgerust de stille week voor Pasen in gaan!

Zoals altijd was er weer genoeg lekkers te eten

Tijdens de brunch konden de kinderen zoals altijd gezellig knutselen:

Reacties

Anke 3 april 2018
Zo te zien en te lezen heb ik wel wat gemist. Helaas
Kees 2 april 2018
Mooie terugblik Leon!!!
Bekijk meer nieuws in de buurt ┬╗