Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Samen hart voor een groene en duurzame wijk! (2017)De brunchmeeting van afgelopen zondag was een bruisende een interactieve bijeenkomst die veel losmaakte onder de bezoekers. Want hoe doe je dat nou, duurzame keuzes maken? Waar begin je en waardoor blijf je gemotiveerd om duurzame keuzes vol te houden? Want het kost je wel wat, maar je krijgt er ook veel voor terug, aldus een van de bezoekers. 

Zonder dat wij het wisten van elkaar zijn al veel buurtbewoners bezig met dit thema. Een mooi voorbeeld is de foodbattle die het straatteam uit de Echobos is aangegaan én heeft gewonnen! Zij vertelden ons wat het hun heeft opgeleverd en welke blijvende effecten zij ervaren, nu zij bewuster omgaan met het vermijden van voedselverspilling. Een ander initiatief wat gestart gaat worden is het gezamenlijk telen onderhouden van een moestuin! Conclusie: het is leuk en zeer motiverend om samen met duurzaamheid aan de slag te zijn.

 

Na een verkenning van de verschillende onderwerpen die met duurzaamheid te maken hadden in de vorm van een kwartetspel, koos iedere bezoeker een thema uit wat hem of haar aansprak! We kwamen tijd te kort omdat er zoveel te bespreken en delen was rond deze onderwerpen.

 

Aan het eind van de ochtend waren er 5 teams die bezig gaan met de volgende thema’s: duurzame voeding, duurzaam omgaan met geld, duurzame energie, spullen & kleding en afval. 14 gezinseenheden hebben zich op de ‘Groene Kaart van Kernhem’ gezet en daarmee aangegeven dat zij prioriteit gaan geven aan groen en duurzaam leven. Binnenkort komt er een follow up van deze ochtend, dus houdt de agenda in de gaten!

Greenit zet zich in voor een beweging van mensen die gaan voor een groene en duurzame wijk.

Meer weten wat wij voor jou en jouw straat kunnen betekenen? Kijk hier voor meer info, en neem gerust contact met ons op!