Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Duurzame held uit KernhemDesiree Bootsman deed begin dit jaar mee met de collectieve inkoop van zonnepanelen in Kernhem, en vandaag staat ze als duurzame held in de Ede Stad! Wil jij ook je bijdrage leveren aan een duurzame wereld? En besparen op je energierekening? Bekijk dan eens ons burenaanbod! Stuur een mail naar en we regelen een vrijblijvend adviesgesprek met onze leverancier Alles op Groen.

Duurzame helden: een duurzamere wijk (Gemeentenieuws, gemeente Ede, Linde van Deth)

Collectieve inkoop van zonnepanelen: doordat je met je wijk of straat samen inkoopt, krijg je vaak een mooie korting. Desiree Bootsman-Felix deed mee aan een actie in haar wijk Kernhem. En ze zet zich daar in voor de biodiversiteit.  

Ze vertelt dat het eigenlijk een beetje toevallig was dat zij en haar man zich aansloten bij de collectieve inkoop. Ze hadden al eens gesproken over het verduurzamen van hun huis. “Het zat in ons hoofd. Toen reden we door een straat waar borden hingen over een collectieve inkoop. Ik ben uitgestapt en heb een foto gemaakt van het bord.”

Informatieavond 

Ze gingen naar een informatieavond. “We waren de enige uit onze straat, want het was een actie voor een paar straten verderop. We kregen goede uitleg over de voordelen en een eventuele lening. We konden gelijk een afspraak inplannen. Bij de collectieve inkoop krijg je tien procent korting en bij een x aantal mensen krijg je nog een korting. Dan kijk je elkaar eens aan met de wijk en denk je: dat moet wel lukken!”

Besparing

En waarom kozen ze voor zonnepanelen? “Het is een combinatie van redenen. We willen duurzamer wonen. Dat is ook echt iets waar we als wijk mee bezig zijn. En iedereen kijkt natuurlijk in zijn portemonnee. Uiteindelijk levert het ook een besparing op.”

Greenit

In Kernhem hebben de wijkbewoners een hele actieve community. Met Kenhem Greenit zetten de bewoners zich in voor een duurzamere wijk door bijvoorbeeld de collectieve inkoop, verbeteren van biodiversiteit en lokale inkoop van voedingsproducten. Desiree zit met een aantal anderen in een groepje om na te denken over de biodiversiteit en het groener maken van de wijk. Met de kinderen in de buurt hebben ze laatst mezenkastjes gemaakt om meer vogels naar de wijk te trekken.

 In de wijk Kernhem is er nu weer een actie voor een collectieve inkoop van zonnepanelen. Meedoen met de collectieve inkoop kan tot 1 december. Kijk voor meer informatie op kenhem.com/greenit.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.