Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Een kijkje in de keuken....Een inkijkje in KenHem Community 

We zijn enthousiast en vol energie. We organiseren en ontwikkelen, we ontmoeten en verbinden. In alle drukte vergeet je soms om te kijken wat er dan allemaal gebeurt. In de maand september start alles weer op. Een drukke maand voor iedereen. Afgelopen zondag stond ik even stil.

Aan het weer kan je het wel merken, de maand oktober is aangebroken. Op vrijdagavond stonden we tussen de buien door met een groep wijkbewoners te genieten van speciale biertjes bij de wijkproeverij.

Twee dagen daarna werd er door verschillende groepen in de wijk een brunch georganiseerd. Zingeving en ontmoeting staat daar centraal. Vanuit deze brunch was het feest voor de kids uit de wijk. Goochelaar Joost gaf een goochelachtig feestje in De Vuursteen, en een grote groep kids had de zaalvoetbalschoenen aangetrokken om een balletje te trappen in de sporthal. Ook in de avond stonden de vrijwilligers weer bij de sporthal klaar om met de groep tieners te voetballen.

Op maandag starten we de dag met een groep studenten die gaan helpen met onze communicatie-uitdagingen. Daarna was er overleg met Centrum Jeugd en Gezin en iemand vanuit de gemeente om mee te denken met de transitie binnen het sociale domein.

Het is maandagavond. Onder het genot van een pannenkoekje en pizza overleggen een groep vrijwilligers over het deelauto-project. Hoe gaan we verder, en hoe helpen we meer wijkbewoners met dit toffe project? We gaan met nieuwe energie weer naar huis.

Eens in de maand ontmoeten de groene mensen uit Kernhem elkaar op de duurzaamheidsavond. Ook deze dinsdag bespreken we het nieuwe project Wijkie en mogelijkheden voor een wijkwindmolen. Volgende week staat ook de zonnepanelen-meeting op de agenda. We zijn ook deze keer erg benieuwd naar de opkomst. Overdag hebben we met de gemeente Ede de mogelijkheden voor ondersteuning op dit gebied besproken.

We sluiten de mooie week weer af met één van de leukere activiteiten. De kinderen nemen hun ouders en verzorgers mee naar het zaalvoetbal. Het Ouder en Kind toernooi is altijd een feestje voor allemaal.

Met dat ik dit schrijf bedenk ik hoe tof het is dat we op zo veel verschillende gebieden zoveel toffe mensen ontmoeten. We zien het steeds meer, we zien het steeds beter, de wijk Kernhem komt tot bloei.

Deel dit bericht!

Reacties

Kees Hoogendoorn
7 oktober 2019

Helemaal mee eens Pieter, en mooi geschreven!!!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.