Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverhaal:

Kennismaking Repair Café Ede (2018)

Pieter Barten
Gepubliceerd op 13 juni 2018 , 346x gelezen

Leuke kennismaking met Repair Café Ede 

Vandaag een leuke kennismaking gehad met Ad van Repair Café Ede. Ze zijn op zoek naar uitbreiding in Ede, en daar hebben we wel oren naar. We verkennen nu de mogelijkheden voor een samenwerking na de zomer. 


Over Repair Café Ede

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak niet al te moeilijk. Het initiatief is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hen te laten ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurt aanwezig zijn zonder dat men dat van elkaar weet.

Interesse of meedoen?

Uiteraard zijn we op zoek naar meer enthousiastelingen voor dit project. Lijkt het je wat om mee te denken en te helpen, laat het even weten. (pieter@kenhem.com) 

ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »