Menu

Met 150-200 huishoudens eigenaar en afnemer worden van de eerste Edese Herenboerderij. Leuk, lekker en lokaal, doe ook mee!


herenboerenede.nl/

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk.

Met deze coöperatie willen we in Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60% van het eten dat je nodig hebt.

Als de boerderij volop draait, wil Herenboeren Ede jaarrond tussen de 30 en 50 verschillende soorten groenten en fruit per jaar leveren. Als je meedoet, kan je iedere week een pakket verse groenten en fruit ophalen.

De Herenboerderij levert ook vlees en eieren. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

De coöperatie heeft een boer in loondienst voor de dagelijkse werkzaamheden. Met zijn ervaring en vakmanschap zorgt hij voor kwaliteit en continuïteit.

Laatste berichten

Brunchmeeting 21 oktober met Herenboeren!

Brunchmeeting 21 oktober met Herenboeren!

Arjen de Jager (Herenboeren Ede) 1 oktober 2018

We naderen de mijlpaal van 100 huishoudens die meedoen om een lokale gemengde boerderij te realiseren! Op zondag 21 oktober verzorgt stichting Herenboeren Ede de invulling van het thema van de brunchmeeting van...

Lees verder

Gratis excursie - Samen een eigen lokale boerderij

Arjen de Jager (Herenboeren Ede) 27 juni 2018

Met 200 huishoudens mede-eigenaar en klant worden van een eigen lokale boerderij, waar natuur, gezondheid en welzijn centraal staan, zonder financieel winstoogmerk. Dinsdag 3 juli organiseert Herenboeren Ede een informatiebijeenkomst, waar belangstellenden kennis maken met het Herenboeren-initiatief. 20.00-22.00 uur, Raadhuis gemeente Ede, Bergstraat 4. Zaterdag 7 juli organiseert...

Lees verder
Kies bewust voor lokale voeding, word ook Herenboer!

Kies bewust voor lokale voeding, word ook Herenboer!

Arjen de Jager (Herenboeren Ede) 20 juni 2018

Door eigenaar en afnemer te worden van de eerste Edese Herenboerderij, die we samen met 200 huishoudens mogelijk willen maken, kiezen we voor voeding van lokale grond. Door de zo natuurlijk mogelijke manier van...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van Herenboeren Ede »