Menu

Met 150-200 huishoudens eigenaar en afnemer worden van de eerste Edese Herenboerderij. Leuk, lekker en lokaal, doe ook mee!


herenboerenede.nl/

Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk.

Met deze coöperatie willen we in Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60% van het eten dat je nodig hebt.

Als de boerderij volop draait, wil Herenboeren Ede jaarrond tussen de 30 en 50 verschillende soorten groenten en fruit per jaar leveren. Als je meedoet, kan je iedere week een pakket verse groenten en fruit ophalen.

De Herenboerderij levert ook vlees en eieren. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

De coöperatie heeft een boer in loondienst voor de dagelijkse werkzaamheden. Met zijn ervaring en vakmanschap zorgt hij voor kwaliteit en continuïteit.