Menu

De maatschappij digitaliseert steeds meer, maar voor veel senioren is het niet eenvoudig daarmee om te gaan.

De vrijwilligers van de SeniorenAcademie interessegroep willen senioren bij startersproblemen helpen met gerichte informatie en trainingen. Ook degenen die al enigszins vertrouwd zijn met automatisering kunnen worden geholpen hun kennis uit te breiden.

Parkrand 60, Ede


t.jong787@chello.nl
seniorenacademie.hcc.nl/

Digitaal fotograferen is een hele jonge techniek. Waar de analoge fotografie bijna tweehonderd jaar nodig had om van de platencamera en vlakfilm via rolfilm van middenformaat in zwart-wit, te komen tot het bij ons nog wel bekende kleinbeeldformaat in kleur, is de digitale fotografie in slechts enkele decennia volledig tot wasdom gekomen.

Met name de camera in de smartphone heeft voor een ware revolutie gezorgd. Met onze mobiele telefoon hebben we de hele dag door ook een zeer geavanceerde camera bij ons. Fotografie heeft daarmee extra dimensies gekregen.

Echter…, veel “wetten en regels” die gelden voor de analoge fotografie zijn niet veranderd. Richtlijnen en uitgangspunten voor compositie en belichting zijn nog onverkort van kracht. De invloed die sluitersnelheid en diafragma hebben op het uiteindelijke resultaat zijn nog steeds van groot belang en het begrip “scherptediepte” en het daarmee samenhangende scherpstelpunt speelt ook bij digitale fotografie een rol van betekenis.

Hoogste tijd dus om even stil te staan bij deze facetten. De SeniorenAcademie van de HCC wil u met deze presentatie in de gelegenheid stellen om de digitale camera van de smartphone beter te leren kennen.

Daarnaast worden er oplossingen geboden om de digitale fotobestanden naar computer of tablet over te brengen. Tenslotte wordt er ook aandacht besteed aan enkele mogelijkheden voor bewerking en de tools waarmee dat kan.

THUIS VOORBEREIDEN: EEN APP VOOR FOTOBEWERKING OP JE SMARTPHONE ZETTEN! 

Een goed voorbeeld is SNAPSEED, een app met verassende mogelijkheden, voor Andriod en IOS (iPhone) beschikbaar.

Tijdens de presentatie wordt u stap voor stap begeleid in de handelingen die noodzakelijk zijn. Dus meenemen die iPhone of smartphone. Ook op de iPad/tablet werkt de voornoemde app.

Zonder zo’n telefoon/tablet is het overigens ook heel interessant om de bijeenkomst bij te wonen. Dan kijkt u in voorkomende gevallen gewoon mee met uw buurman/-vrouw.

Natuurlijk is er voorafgaand aan de presentatie weer de handige syllabus te koop over het onderwerp Fotograferen met je smartphone.

Tip: Met uw eigen aantekeningen maakt u het nog completer.

Plaats, datum en tijdstip van de lezing:

Het Kernhuis aan de Parkrand 60 te Ede.

woensdagmiddag 3 oktober 2018. 

Aanvang 13.30 uur. 


Graag tot dan.


Laatste berichten

Tabletcafé Cultura dinsdag 16 oktober 2018 met informatie over Beeldtelefoneren

Theo de Jong (SeniorenAcademie) 7 oktober 2018

Tabletcafé Cultura dinsdag 16 oktober 2018 met informatie over Beeldtelefoneren. Bibliotheek Cultura Ede (Molenstraat 45) organiseert, in samenwerking met HCC Seniorenacademie, een gratis toegankelijk tabletcafé . Deze cafés vinden plaats op iedere 3e dinsdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur onder begeleiding van vrijwilligers van de HCC en medewerkers van de...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van SeniorenAcademie »