Zonneweide Meikade


Vallei Energie gaat vlak naast de wijk Kernhem een duurzaam energie project realiseren ‘Zonnecentrale Meikade’. Het wordt een groot project dat duurzame energie voor 650 huishoudens zal produceren. Om de omgeving mee te laten profiteren heeft Vallei Energie een gebiedsfonds ingericht waar een gedeelte van de opbrengst heen zal gaan.

Wijk-wedstrijd
Door een samenwerking met Vallei Energie kunnen we duurzaamheid en natuur in de wijk nog meer verbeteren. We gaan namelijk een wijk-wedstrijd organiseren voor nieuwe duurzame ideeën uit de wijk.

 Hoe meer mensen mee-investeren in de Meikade, hoe meer geld er beschikbaar is voor het gebiedsfonds voor Kernhem en omgeving. Met het gebiedsfonds worden nieuwe creatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid en groen gestimuleerd. Om de beste ideeën te selecteren zal een wijk-wedstrijd worden georganiseerd.

Vallei Energie 
ValleiEnergie is een coöperatie die zich inzet om lokaal groene stroom op te wekken voor lokaal gebruik. Zo wil Vallei Energie het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. Bij Vallei Energie kun je 100% lokaal opgewekte en groene energie afnemen. Maar ook producent van energie worden door mee te investeren in lokale energieprojecten.

Zonnecentrale Meikade 
Meikade wordt een zonnecentrale met panelen op dak en op veld. De zonnecentrale levert straks aan zo’n 650 huishoudens groene stroom. Meedoen kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen. Een ValleiEnergieDeel geeft een rendement van 4-5% op jaarbasis. De terugverdientijd is 10 jaar.