Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Ede Doet
19 december 2018

Geef jij Ede Doet de Pluim?

Geef jij Ede Doet de Pluim?
Ede Doet is genomineerd voor de ANBO-Pluim, dankzij inwoonster mevrouw Verdel! Jopie Verdel is een enthousiaste deelneemster van Ede Doet. Zij verzamelde de Ede Doet-cheques van haar buren om een muziekinstallatie aan te schaffen voor het buurthuis De Ericahorst en nu gaat ze aan de slag voor een jeu de boulesbaan. Zij vindt Ede Doet zo leuk dat zij spontaan een brief schreef aan ANBO en Ede Doet daarmee heeft voorgedragen voor de ANBO-Pluim. Nu willen we deze Pluim natuurlijk winnen ook!

Nominatie
Volgens ANBO is Gemeente Ede is genomineerd voor de Pluim vanwege de manier waarop Ede Doet de inwoners stimuleert om mee te doen. Dit project helpt in de strijd tegen eenzaamheid en nodigt burgers uit mee te doen.

Vind je Ede Doet ook een goed initiatief? Stem en geef Ede Doet de Pluim!
Ik stem op Ede!


Jopie Verdel"Wij gaan samen met elkaar zorgen voor een jeu de boulesbaan in ons seniorencomplex. We hebben nu heel veel contact met elkaar en dat mistten we een beetje in dit complex." 

Volgens Jopie Verdel verdient Ede Doet de Pluim, omdat zij dankzij Ede Doet en de cheques nieuwe mensen heeft leren kennen. Bekijk de video waarin Jopie Ede Doet nomineert.
Wat is de Pluim?
Net als vorig jaar reikt ANBO (belangenorganisatie voor ouderen) Pluimen uit aan de gemeenten die zich op het gebied van de Wmo (Wet maatschappelijk ondernemen) van hun beste kant laten zien. ANBO vindt het belangrijk dat ondersteuning van goede kwaliteit is en dat burgers makkelijk de weg kunnen vinden in het aanbod van gemeenten. Ede Doet geeft alle bewoners de kans een initiatief te starten en wil daarmee de leefbaarheid en sociale contacten in de buurten nog beter maken.

Lees hier meer over de Pluim.

https://www.youtube.com/watch?v=XyvWEZMf4LA&feature=youtu.be