Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Stress…neem jij de signalen serieus?

Stress… burn-out… woorden die je op dit moment veel in media terug ziet komen. Het is positief dat er aandacht voor is. Want helaas neemt nog een te groot aantal mensen stresssignalen niet serieus. Vaak toch stiekem de gedachte: ‘dat overkomt mij niet’.

Helaas kan het echt iedereen overkomen, vooral als je stresssignalen lange tijd negeert. En eerlijk is eerlijk in de drukte van werk, gezin/familie, vriendschappen, sporten is het ook echt wel lastig om op een goede manier met stress om te gaan. Om daar een ‘balans’ in zien te vinden.

Wat zijn nu klachten die je serieus moet nemen? De klachten zijn onderverdeeld in verschillende groepen. Om te veel stress te ervaren hoef je niet alle klachten te ervaren, maar merk je wel dat verschillende van onderstaande klachten al langer aanwezig zijn, wacht dan niet, maar onderneem actie!

Emotioneel: prikkelbaar, onzekerheid, slapeloosheid, desinstresse, lusteloosheid.Lichamelijk: zweten, gewichtstoename/afname, pijn op de borst, hoofdpijn, duizeligheid.Motoriek: rugpijn, spanning nek/schouders, moe gevoel, spanningshoofdpijn.Verstandelijk: vergeetachtig, inspiratieloos, piekeren, besluiteloos.Gedrag: onderpresteren, agressie, sociale isolatie, huilen, slaappillen gebruik, intolerantie.


Zou jij ook eens naar de stressklachten die jij ervaart willen kijken? Want je merkt dat het écht z’n tol begint te eisen. Wacht dan niet! Stuur een pb of bel mij voor een afspraak. In een vrijblijvend gesprek bespreken we jouw stressklachten en eventuele mogelijkheden voor begeleiding in een coachtraject.

Heb jij zelf geen stressklachten, maar herken jij wel de klachten bij iemand in je omgeving, mijn gegevens mag je natuurlijk altijd doorsturen :-).


Een paar recente artikelen over stress in de media:

Artikel Volkskrant : Over een huisarts met hartklachten. 

Artikel NRC: Zo werkt je gestresste brein.

Artikel NRC: Opgebrand.

Artikel NRC: Lummelen en niksen.

Een Engelstalig filmpje over stress en de gevolgen van stress: Hier te kijken.