Kenhem.com

Inloggen of inschrijven

Informatie over de Groene Burendag

Er is van alles te doen op Groene Burendag. Op het plein naast het Medisch Centrum is volop inspiratie rondom energie, voedsel en groene tuinen te vinden. In de informatiestands van Steenbreek hoor je alles over het vergroenen van je tuin en kun je een tegel inruilen voor een plant! Ook krijg je advies over het vergroenen van de tuin en je straat. Ben je geinteresseerd in het opvangen van regenwater? Of wil je meer weten over hoe de afvoer van regenwater in de wijk is geregeld, ook dan kun je bij Steenbreek terecht. 

Heb je interesse in duurzame energie? Hoor op Groene Burendag meer over de collectiviteitskorting voor zonnepanelen, de verkennende plannen voor een wijkwindmolen en over een social energy app waarmee je met veel voordeel duurzame stroom kunt gebruiken! Ook kun je op Groene Burendag fietsen voor energie. Op speciale energiefietsen ontdek je wat de verschillen zijn tussen de verschillende lichtbronnen.

Natuurlijk kun je op Burendag koffie krijgen. Deze keer is dat natuurlijk duurzame koffie, en ook zal er duurzame thee en sap te krijgen zijn van lokale boerderijen.

In de energiecaravan weten ze alles over de warmtevisie en de gemeentelijke plannen voor de energietransitie. Heb je interesse in waar je warmte vandaan komt? Ga dan vooral in de middag mee op excursie naar het Warmtebedrijf Ede! Hier kun je alles zien en alles vragen over de herkomst van jouw stadswarmte. Opgeven via . Verzamelen om 13.15.

In de ochtend organiseren we twee excursies met paard en wagen naar boerderijen in Kernhem. De eerste excursie gaat naar De Wilde Peen, en de tweede naar Makandra. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.